Chef Hummy |
Posted: 11 Apr 2014 06:29 AM PDT Malzemelerimiz: Hazırlanışı: Yumurta sarılarını yağ ve şekerle karıştırdıktan sonra yoğurdu suyla ezip karışıma katın. Kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyin. Yumurta aklarını ve şekeri kar haline gelene kadar çırpıldıktan sonra yavaşça hamur ile karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kabına dökün, orta ısıdaki fırına sürün. Üzeri kızarınca çıkarın ve afiyet olsun. |
Posted: 11 Apr 2014 06:29 AM PDT Şekerpare 25 adetlik için Malzemeler: 500 gram un, 150 gram pudra şekeri, 3 adet yumurta, 75 gram irmik, 15 gram hamur kabartma tozu, 250 gram margarin, 1 paket vanilya. Şurup için: 1 kilogram toz şeker, 1 litre su (4 bardak su eder), 1/2 limon. Hazırlanışı: Unun ortasını havuz gibi açınız ve irmiği kenarlarına serpiniz. Diğer malzemeleri unun ortasına koyun, iyice kremleşene kadar yoğurun. Daha sonra kenarlardaki unu da eleyerek hamuru tamamlayın. 15 dakika dinlendirdikten sonra, iki ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Yuvarlak veya oval şekillerde yaparak pişirme tepsisini yağlayıp sıralayın. Üzerlerine antep fıstığı veya badem koyarak 150 °C - 160°C ısıda pişirin. Pişen şekerpareye hazırladığınız sıcak şurubu dökerek şurubun çekmesini sağlayın. Gerekirse üzerine kısa bir süre kapatarak şurubun daha kolay emilmesini sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
You are subscribed to email updates from Chef Hummy To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 yorum:
Yorum Gönder